Rólam

Csepregi Janka Zsófiának hívnak, Nagyváradon születtem, majd az élet Kolozsvárra, később Budapestre hívott.  2018-ban döntöttünk úgy a családommal, hogy ideje hazajönni és megvalósítani az álmainkat.

2015 elején jógáztam először. Már nagyon vártam, mert régóta kacérkodtam azzal, hogy kipróbáljam, vajon hogyan viselkedik a testem egy olyan gyakorláson, ahol mindenféle kusza pózokat csinálnak az emberek. Budapesten számos lehetőségem lett volna kipróbálni a jógát, de vágytam a biztonságra és az ismerős közegre, így kivártam, amíg egy munkatársnőm befejezi a Gerincjóga oktatóképzést és beindulnak a rendszeres jógaórák a munkahelyem tornatermében.
Beléptem, füstölő és valami furcsa zene volt. Szkeptikus voltam…úgy gondoltam, ez nem nekem való….Aztán belehelyezkedtem életem első tádászanájaba…és megéreztem, hogy milyen igazán szabadon lélegzni…megérkeztem.
Kíváncsisággal vártam az ászanákat, újabb légzéstechnikákat, a relaxációt…és a végén a tudatalattim már érzékelte, hogy EZ AZ! Makara Krisztina volt az első oktatóm, ő biztatott, hogy vágjak bele, mert „nagyon jól áll neked a jóga”. Aztán elindult a lavina, mely végérvényesen magával sodort. 🙂

Annyit kaptam a jógától, hogy talán fel sem tudom sorolni, így csak megemlítem a fontosabbakat: megtaláltam a számomra legszerethetőbb mozgásformát, erős testtudatot adott, könnyebben kezelem a stresszt, sokkal empatikusabb vagyok és könnyebben fogadom el azt, ha valakinek más a világnézete/vallása/nemi identitása/stb., mint az enyém. A jóga egy sokkal egészségesebb életet adott, többek között a nőijógának köszönhetem, hogy hónapról hónapra a természet rendje szerint működöm. Megszerettem a testem, végre otthonra találtam benne és jó felfedezni, hogy mennyi csoda rejlik benne(m). A jógától kaptam egy magabiztos kiállást, sokkal nyitottabb lettem a világ felé és sokkal bátrabb is vagyok meglépni olyan lépéseket, amiket korábban halogattam vagy a bátortalanságom miatt akár ki is hagytam. A jóga közösséget adott, fantasztikus embereket ismerhettem meg általa.

Aztán, többek között a nőijóga gyakorlásának következtében, megfogant a kislányom és lassan ő vette át a prioritást az életemben. Ahogy cseperedett, úgy jött lassan vissza a jóga az életembe és egyre jobban körvonalazódott a saját kuckóm ötlete is.

A hazaköltözésünk után, hamar összeforrt egy támogató, elfogadó jógás csapat, akikkel jó volt együtt gyakorolni, így még nagyobb volt a motivációm, hogy létrehozzam a MI stúdiónkat. Rám talált a tér, melyet hosszú hónapok áldozatos munkájával, hatalmas családi és baráti segítséggel otthonossá varázsoltunk. 2020. január 20-án valóra vált egy álmom, megnyitottuk a Csepp Jóga stúdiót, egy nyugalmas, zöld szigetet, Nagyvárad szívében.

Képzéseim:

2007-2012 – Biológus – Babes-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

2015 – Gerincjóga oktató – Mandala Jógastúdiók

2016 – Nőijóga-intimjóga oktató – Mandala Jógastúdiók

2017 – Gyerekjóga oktató – Mandala Jógastúdiók

2017 – Dúla (alapszint)- Magyarországi Dúlák Egyesülete

2018 – 15 órás laktációs alapismeretek tanfolyam – Anyatejút Tudásközpont és Maternet Egyesület

2020 – Gerincjóga 50+ oktatói továbbképzés – Mandala Jógastúdiók

Akiktől a legtöbbet tanultam:  Juhász Sarolta, Gáborjáni Réka, Novák Julianna (Jula), Makara Krisztina, Ferenczi Anita, Pápa Gyöngyvér